Tree Of Life

PressArt-Partner-Van-tree-of-lifeCO2-prestatieladder

  • Hoe gaan we onze aarde gebruiken?
  • Hoe gaan we ons voedsel verbouwen?
  • Hoe kunnen we goed zijn voor onze buren, klanten, en leveranciers.
  • Wat is onze verantwoordelijkheid voor de toekomst?
  • Vraagstukken waar we met zijn allen de komende tijd aan gaan werken.

Vanuit deze missie wil PressArt zelf zo duurzaam mogelijk zijn en anderen daartoe stimuleren.
Een hulpmiddel voor stappen in de juiste richting is de CO2-Prestatieladder

Wat is de CO2-Prestatieladder?

De CO2-Prestatieladder helpt bedrijven bij het reduceren van CO2 in hun bedrijfsvoering. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten en in de keten kan nog veel winst worden behaald in energiebesparing, het efficiënt gebruik van materialen en duurzame energie.

Wat zijn de uitgangspunten van de CO2-Prestatieladder?

Er zijn twee belangrijke uitgangspunten:
Maximale gerichtheid op eigen initiatief, praktische resultaten en innovatie
Minimale belasting en belemmering van de onderneming door regels en voorschriften

Hierdoor is er geen regelgeving voor productiemethode of productvoorschriften en een enorme ruimte voor eigen creativiteit.

Wat is het doel van CO2-Prestatieladder

1) bedrijven te stimuleren om de eigen CO2-uitstoot – en die van hun leveranciers – te kennen
2) permanent te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot als gevolg van de eigen bedrijfsvoering en de eigen projecten terug te dringen.
3) Bedrijven stimuleren die maatregelen daadwerkelijk uit te voeren
4 De verworven kennis te delen
5 Samen met collega’s de kennisdeling, maatschappelijke partijen en overheden actief te zoeken naar mogelijkheden om de uitstoot gezamenlijk terug te dringen.

Al jaren promoten we het gebruik van informatieborden die de natuur in stand houden en nu willen we een stapje verder gaan door onze bedrijfsprocessen tegen het licht te houden, onze leveranciers te stimuleren en kennis te delen.

We hebben daarom op deze pagina enkele films gepost waarvan wij diep onder de indruk zijn en die onze en hopelijk ook anderen stimuleren anders naar de wereld te kijken.
In dit geval gaat het over voedsel en hoe je met voedsel om zou moeten gaan

En kijk vooral even op Netflix naar deze twee koks

Dan Barber die zijn menu aanpast aan de gewassen die op dat moment rijp zijn om geoogst te worden en een van de eerste koks is die de boeren, en onderzoeksinstellingen, stimuleert gewassen te telen niet om hun volume maar om hun smaak. (vide0 is een korte intro van Netflix)

En dan het schitterende verhaal van de topkok Massimo Bottura die een recept ontwikkeld genaamd “Risotto cacio e pepe” en dat dusdanig promoot waardoor alle, door een aardbeving omgevallen, Parmezaanse kaas verkocht wordt zodat zijn leverancier geen schade heeft maar winst. (vide0 is een korte intro van Netflix)

Ga voor meer informatie en het handboek, praktische instructie en werkinstructie naar naar www.skao.nl/documenten en zie hieronder volgend jaar de voortgang van onze CO2-prestatieladder.

PressAt-Partner van Tree-of-Life

PressArt-Partner-Van-tree-of-life

Je hebt voor 5 euro een boom die de toekomst gaat verbeteren voor Natuur, Educatie en C02 opslag.

Wij hebben ervoor gekozen om partner te worden van een organisatie met de schitterende naam Tree-of-Life.

We kamen in gesprek met de CEO Pauline Versteeg en waren direct onder de indruk van haar verhaal en aanpak bij de stichting het Kan Wel.

Waar het op neer komt is dat wanneer een nieuwe klant zich bij ons meld wij een donatie doen aan Tree-Of-Life. We kopen als het ware een boom die geplant wordt in Afrika (togo).

Het is Pauline en haar stichting gelukt om een systeem op te zetten dat de volgende zaken bevorderd:

  1. Co2 opslag door het aanplanten van bomen in Afrika
  2. Hulp aan mensen in Afrika die het onderhoud van de bomen verzorgen
  3. Educatie in Afrika aan kinderen waaronder het behoud van natuur en economische groei en stabiliteit
  4. Educatie in Nederland aan lagere scholen hoe we met ons land en de Natuur om moeten gaan om het te behouden en de koesteren op een beter wijze dan we nu doen
tree-of-life-kinderen-krijgen-les

Kinderen krijgen les over natuurbehoud

Het mes snijdt aan twee kanten want nergens is de noodzaak voor herstel van de natuur zo nijpend als in Afrika en het maakt voor de Co2 opslag niet uit of we dat nu in Nederland of op een andere plaats op de wereld. Sterker nog de natuurwaarde in Afrika is vele malen groter dan in Nederland en daarmee het effect ook.

pauline versteeg helpt mee met de bouw van de school

CEO Pauline Versteeg helpt mee met de bouw van de school

Tree-of-Life heeft een eenvoudige organisatiestructuur met vele vrijwilligers, geen bonussen of riante salaris voor de directie het geld wordt gewoon goed besteed en daar helpen we graag aan mee.

De eerste PressArt-Bomen zijn al geplant help je mee?

Doneer jij ook een paar bomen en help je mee aan natuurbehoud en educatie. Zou mooi zijn want dit kunnen we niet alleen 🙂 

De eerste PressArt-Bomen zijn al geplant help je mee?

De eerste PressArt-Bomen zijn al geplant help je mee?

https://linkpay.nl/tree-of-life/press-art

Over de schrijver
Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 30 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij verzint creatieve wandelconcepten zoals de Klompenpaden, heeft voor Staatsbosbeheer hun nieuwe lijn van frames ontwikkeld, adviseert vele groene en recreatieve organisaties bij hun keuze voor de inrichting van hun terrein rondom infoborden. Zijn bedrijf PressArt levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen die jarenlang goed blijven, optimaal krasvast zijn en ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Zijn kracht is een enorme materialen kennis, inventiviteit en binnen korte tijd het oplossen van buitencommunicatie vraagstukken. Neem gerust contact met hem op dat vindt ie leuk.
Reactie plaatsen