Onlangs hebben we een fantastische informatieborden gemaakt met daarop een QR-code die gekoppeld is naar een nieuwe podcasttour over het bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo. Met de informatieborden en de podcastour wordt duidelijk hoe speciaal deze plek vroeger was en nu nog steeds is. Op deze manier worden er nieuwe bezoekers aangetrokken tot het heiligdom, ook degenen die weinig tot geen kennis hebben van het geloof.
De ingesproken teksten zijn samengesteld door het heiligdom zelf, op een manier dat het voor iedereen gemakkelijk te volgen is. Hierdoor trekt de locatie nu een veel breder publiek aan. Het heiligdom is inmiddels zelfs uitgegroeid tot een cultuurhistorisch en spiritueel centrum, waar mensen bijeenkomen om deze unieke plek te bewonderen.
Informatiebord met QR-code
De bezoekers kunnen de podcast via zijn of haar smartphone beluisteren. Door middel va het scannen van de QR-code op het informatiebord, wordt de podcast geopend en afgespeeld. Bij elke bezienswaardigheid staat er een informatiepaneel met een QR-code. Door de QR-code te scannen, wordt er een podcast van ongeveer drie tot vijf minuten afgespeeld.
Op de informatiepanelen, in de vorm van een lessenaar, wordt interessante en praktische informatie weergegeven over het park. Op deze manier komen de wandelaars langs alle bijzondere plekken op de wandelroute. Een lessenaars informatiebord is ideaal om te plaatsen op een landgoed, omdat het informatieframe zo kan worden gepresenteerd zoals op de kaart staat aangegeven. Dit maakt het voor de bezoekers gemakkelijk te oriënteren. Bovendien, inspireert een informatiepaneel om meerdere en nieuwe plekken te bezoeken. Op deze manier beschikt de wandelaar op de juiste plek over de juiste informatie.
De QR-codes die langs de wandelroute staan, bieden de mogelijkheid om naar een verhaal te luisteren dat exact over de locatie op de wandelroute gaat. Dit kan bijvoorbeeld een podcast zijn over een situatie die zich op deze plek heeft afgespeeld of een verhaal over de geschiedenis van een historisch beeld waar men op dat moment voor staat. Het heiligdom heeft dit bijvoorbeeld bij het Willibrordusbeeld gedaan. Op deze manier is het mogelijk om de podcast interactief te maken. Je kunt bezoekers bijvoorbeeld een vraag stellen of een opdracht geven. Door niet alleen informatie te geven, maar de bezoekers zelf aan het denken te zetten ontstaat een unieke beleving. Dit zorgt ervoor dat verhalen tot leven komen.
Het heiligdom in Heiloo liep tegen het feit aan dat bezoekers vaak niet de gehele wandelroute afronden. Nu worden de bezoekers, dankzij de informatiepanelen met QR-codes, op de wandelroute uitgenodigd om verder te lopen en op een interactieve manier meer over de omgeving te weten te komen. De bezoekers kunnen zelf bepalen of ze de gehele podcasttour beluisteren of slechts een aantal podcasts.
Voor degenen die nog geen smartphone hebben is er uiteraard ook een samenvatting van elke podcast te lezen op het informatiepaneel. Daarnaast is er de mogelijkheid om de podcasts op een later tijdstip alsnog via de computer te beluisteren.
Dankzij onze moderne informatie- en QR-code borden kun je jouw unieke verhaal bij de bezoekers overbrengen. Elke QR-code is uniek en stuurt de bezoeker naar een volgende mijlpaal.
In de praktijk zien we dat steeds meer bedrijven gebruik van QR-codes maken, omdat het de mogelijkheid biedt om extra informatie te delen en interactie met de bezoekers te leggen. We adviseren dan wel steeds om niet alleen een QR-code te plaatsen, maar er ook iets bij te vertellen wat daar dan achter te vinden is en het QR-Code bordje in ieder geval te voorzien van wat informatie zodat de bezoeker niet volledig afhankelijk is van een QR-code scanner of smartphone.
Doordat er ook in de natuur meer informatie gedeeld kan worden via QR-code bordjes, is een podcasttour de ideale belevenis voor de tijd waarin we ons nu bevinden. Het enige wat de bezoekers nodig hebben om de QR-code bordjes te scannen is een smartphone. Vervolgens kan een extra verdiepend avontuur beginnen!
Burgemeester Mascha ten Bruggencate en bisschop Jan Hendriks openen de “Godcasttour”
Hoe werkt een informatiepaneel met QR-code?
Wanneer je op een geïnspireerde locatie komt, wil je graag meer over deze locatie te weten komen. Door middel van een QR-code op een informatiebord is het mogelijk om de QR-code via je smartphone te scannen. Vervolgens opent er een podcast, waarin er meer informatie over deze locatie gedeeld wordt. Je kunt er tevens voor kiezen om mensen een vraag te stellen of instructies te geven om bij de volgende locatie te komen. Op deze interactieve manier inspireer je de wandelaar om zijn of haar tocht te vervolgen en hen van de juiste informatie op de juiste plek te voorzien.
Bij het bedevaartsoord Onze Lieve Vrouw ter Nood in Heiloo zorgen de informatiepanelen ervoor dat mensen niet alleen meer informatie over het heiligdom verkrijgen, maar ook dat zij geïnspireerd raken om de wandeltocht voort te zetten. Iets wat normaliter een groot obstakel voor het bedevaartsoord was. Op deze manier is het mogelijk om de tocht van de wandelaars te bepalen en hen van een optimale ervaring te voorzien. Hierdoor bereikt het heiligdom meer bezoekers op een interactieve en unieke manier.
De moderne en interactieve informatiepanelen met QR-code is de ideale mix tussen de traditionele informatieborden en de moderne wereld. Het zorgt ervoor dat je een verhaal kunt vertellen en men op een leuke manier kennis met jouw visie kan laten maken. Dit allemaal buiten in de natuur.
Lessenaars Informatiebord Ooievaar
In totaal zijn er 20 informatieborden van het type Ooievaar over het landgoed geplaatst. De meeste informatieborden zijn in de grond gezet, maar er zijn er ook een paar geproduceerd die in de kerk op een voetje komen. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn en we geen gaten in de kerk hoefden te maken om de informatiepanelen te bevestigen.
Steeds vaker krijgen we het verzoek om eerst een advies uit te brengen alvorens met de vormgeving begonnen wordt. Hierdoor krijgen onze opdrachtgevers de beste combinatie en buitencombinatie. Zowel het formaat van het infobord als het advies, maar ook welke media je allemaal kunt koppelen met het informatiebord en hoe je dat het beste kunt doen.
Daarnaast adviseert PressArt over het type frame en van welk materiaal je het infobord in die specifieke situatie het beste van kunt maken. Hierdoor krijg je de beste combinaties die ook nog eens het minst belastend voor het milieu zijn. Wat we iedereen adviseren is het aanvragen van een sample van het materiaal PressArt-Plate-UV en even een kijkje te nemen op onze catalogus. Vanuit daar verzoeken we je contact op te nemen met het vraagstuk. Op deze manier kunnen we je het beste verder helpen. Zodat we een eindresultaat realiseren, waar je nog jaren plezier van hebt.