Video Aspect Ratio: 4:1

De Magie van houten informatieborden

Voor en nadelen van echte houten informatieborden en voorbeelden van houten frames voor informatieborden. 

Monkeyproof

Getest door de apen van de Apenheul 

Natuurvriendelijk

Biobased borden

Al 30 jaar het beste

Duurzame Houten informatieborden
Vraag het routebordjes overzicht aan om je wandelroute mee in te richten
Peter-Pim Stolker 

De Magie van Houten Informatiepanelen

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zoeken we naar manieren om onze omgeving te verrijken zonder deze te schaden.
Stel je voor: je wandelt door een prachtig natuurgebied, en daar, tussen de fluitende vogels en ruisende bladeren, vind je een duurzaam houten informatiebord. Niet zomaar een bord, maar een met een verhaal. Een paneel dat niet alleen dient als gids, maar ook als een stukje kunst, naadloos opgaand in zijn natuurlijke omgeving. Dit is de magie van houten informatieborden met frames, de perfecte harmonie tussen functie en esthetiek. In dit stuk geven we je de voor- en nadelen van houten informatieborden en mogelijke alternatieven daarnaast laten we enkele houten frames zien die passen in een natuurlijke omgeving. 

Waarom je geen echt volledig houten borden voor buiten moet kopen?

Review en nadelen van echte houten informatieborden

Laten we eerlijk zijn, houten borden zien er geweldig uit bij productie, maar de tand des tijds spaart niemand, vooral niet in de buitenlucht.

Volledig houten informatieborden vergrijzen snel, hun tekst vervaagt, en voor je het weet, is jouw prachtige bord meer een raadsel dan een informatieve bron. Plus, beperkt zijn tot enkel zwarte tekst en elk jaar de beelden en tekst moeten inlakken? Dat klinkt niet als de meest praktische oplossing voor lange termijn.

In plaats daarvan introduceren we bij PressArt de perfecte oplossing: houten frames voor informatieborden en dan het bord zelf van PressArt-Plate-UV; 70% hout, duurzaam krasvast en in fullcour uit te voeren. Zo krijg je toch een natuurvriendelijke uitstraling van het frame en heb je ook het bord van hout maar dan in een veel betere kwaliteit We hebben wel een sample beschikbaar zodat je het zelf ook kunt zien. 

Kunnen jullie ook echte houten bord maken met tekst? 

Vraag het routebordjes overzicht aan om je wandelroute mee in te richten
Peter-Pim Stolker 

Ja natuurlijk kunnen we echte houten borden maken met tekst.

In We worden geregeld gevraagd om houten borden te maken met tekst. Soms zijn dat grote bestemmingsborden en welkomsborden zoals laatst bij de entree van Schokland een schitterende plek van het Flevolandschap. Dat waren dan diep gegraveerde balken met tekst een mega object. Ook maken we wel tekst gemarkeerde infoborden in ruifmodellen ( frames met een dakje )  of branden we een logo op onze frames of klompenpaden. De verschillende technieken daarvoor hebben we allemaal in de vingers en we kijken per project wat het beste past. Wanner echte houten borden voor buiten moeten zijn we altijd een beetje terughoudend aangezien de teksten vaak niet zo goed zichtbaar is. Het contrast tussen de tekst en het hout zelf is vaak niet groot genoeg of het geheel verkleurd op termijn. Inlakken vinden we vaak geen optie aangezien dat er snel weer uit gaat en men het vaak toch niet netjes weer opnieuw inlakt wanneer dat wel zou moeten. Je kunt er dan beter niet aan beginnen. In dat geval bieden we alternatieven aan of denken we mee naar de best mogelijke oplossing. Met enige creativiteit kun je immers wel een houten bord met tekst of logo's maken zonder dat dat direct vergrijst zoals het voorbeeld hieronder bij het ruif frame van The National Trust, de Natuurmonumenten van Engeland zeg maar.

PressArt-Plate-UV het beste bord voor houten informatieborden

Peter-Pim Stolker is enthousiast over het alternatief voor houten informatieborden
Peter-Pim Stolker 

Groen, Levendig en Duurzaam: Ontdek de Wereld van PressArt-Plate-UV

Ontdek PressArt-Plate-UV, het groene alternatief voor traditionele houten borden! Gemaakt met 70% houtvezels uit bossen die lief zijn voor de planeet, combineert het eco-vriendelijkheid met topkwaliteit. Denk levendige fullcolour prints die tegen een stootje (en graffiti!) kunnen, zonder te vervagen. Zeg maar dag tegen saaie zwarte tekst – jouw design, jouw stijl, helemaal in lijn met je eigen huisstijl. En dat alles blijft jarenlang prachtig, zonder gedoe met inlakken. Nieuwsgierig? Vraag onze catalogus aan voor inspiratie en ontvang een gratis sample. PressArt-Plate-UV: mooi, duurzaam, en helemaal van nu.
cayalogus informatiepanelen en informatieborden aanvragen

Gelijk de catalogus aanvragen

En ontvang tevens een gratis sample  

PressArt-Plate-UV Goed Alternatief voor houten borden

100% Recyclebare informatieborden voor recreatieschappen

Recyclebaar 

Gooi het na gebruik in de houtbak van de Gemeente 

vuurbestendige informatieborden voor recreatieschappen

Vuur

In brand gestoken lijm heeft geen invloed op de plaat 

weerbestendige informatieborden voor recreatieschappen

Weer 

Geen last van weer en wind
co2 vriendelijke informatieborde voor recreatieschappen, nationaleparken en vvv's

Helpt CO2 transitie 

Co2 opslag tijdens productie en in het Infobord. 70% Biobased! 
markerproof oriëntatie panelen voor recreatieschappen en nationale parken

Marker Proof 

Een stift poets je er zo weer vanaf met spiritus of antigraffiti middel 
uv en lichtecte informatieborden voor recreatieschappen

UV bestendig 

Optimaal beschermt tegen UV licht
natuurvriendelijke informatiepanelen

Natuurvriendelijk

Helpt bossen in standhouden en al het leven dat daarin leeft. 
vorst bestendige informatiepanelen

Vorst bestendig

Sneeuw en vorst heeft geen invloed op de plaat 

brandveilige informatieborden

 Peuken

Druk een peuk uit op de plaat het de tekst blijft nog steeds zichtbaar!

slagvaste informatieborden van biobased materiaal

Slagvast

Ook tegen stenen en vervormen. Geen haarschuren in de toplaag
monkeyproof informatieborden voor buiten

Officieel monkeyproof

Getest door de apen van de Apenheul. Echt waar!

graffiti bestendige informatiepanelen voor buiten

Graffiti bestendig 

Met Anti-Graffiti middel poets je het er zo weer vanaf

Onze monkeyproof houten infoborden

Getest door de apen van de apenheul

Monkeyproof informatieborden

Monkeyproof Informatieborden

In de opstart fase van ons bedrijf kregen we een uitdagende oproep van Erik Maker van de Apenheul. Hij stond voor een groot probleem: de informatieborden die geplaatst werden werden binnen een half uur gesloopt door door de apen van de Apenheul. Onze oplossing? Duurzame, 'monkeyproof' PressArt-Plate-UV borden. We beloofden Erik niet na een half uur, maar na drie jaar terug te bellen. Het resultaat? De borden stonden er nog steeds perfect bij. Vanaf dat moment zijn we onze PressArt-Plate-UV borden officieel monkeyproof gaan noemen. Ook al weten we natuurlijk ook wel dat we ieder bord stuk krijgen toch bewijst dit succesverhaal de uitzonderlijke kwaliteit en duurzaamheid van ons product.

Wij nodigen je uit om onze online catalogus voor houten informatieborden aan te vragen en een gratis sample van PressArt-Plate-UV te ontvangen. Ervaar zelf de kracht van ons product, dat zelfs de slimme apen van de Apenheul weerstaat. Laat je overtuigen door het verschil dat PressArt-Plate-UV kan maken.

Beste houten modellen frames 

PressArt biedt een breed scala aan op maat gemaakte oplossingen voor informatieborden, met een bijzondere serie houten frames vernoemd naar vogels, waaronder de Stormvogel, Raaf, Putter, Boomklever, Tureluur, Audiopaal Boompieper, Fitis, Smient, Ooievaar, Kea, Witoogeend, en de Infopicknicktafel Grote Mantelmeeuw. Deze collectie is specifiek ontworpen om een natuurlijke uitstraling te hebben en goed bij elkaar te passen, wat bijdraagt aan de harmonie en esthetiek van buitenruimtes.


Deze frames variëren in stijl en functie, waardoor ze breed inzetbaar zijn voor verschillende doeleinden. Zo zijn er modellen die perfect dienen als lessenaars voor educatieve doeleinden, terwijl andere, zoals de Raaf, uitermate geschikt zijn als oriëntatiepanelen. De lager bij de grond modellen kunnen efficiënt worden ingezet als bewegwijzerings- of bestemmingsborden. Deze diversiteit maakt de houten frames van PressArt bijzonder geliefd bij natuurorganisaties en op landgoederen, waar ze zowel functioneel als esthetisch waarde toevoegen aan het landschap.


Elk frame is ontworpen met oog voor detail, duurzaamheid en milieuoverwegingen, waardoor ze een duurzame keuze zijn voor outdoor communicatie. De unieke namen en designs stimuleren ook een verbinding met de natuur, wat ze extra aantrekkelijk maakt voor gebruik in natuurgebieden, parken en op landgoederen.


Je kunt daarvoor het beste even de catalogus infoborden aanvragen 

 
vandalisme op informatieborden voor recreatieschappen

Last van vandalisme

Onze houten borden zijn getest en staan al jaren in het veld. Wij hebben alle fouten al voor je gemaakt en weten waar het mis kan gaan. 
doorzame informatieborden voor recreatieschappen

Over duurzaamheid

Probeer altijd het duurzaamste milieuvriendelijkste infobord te plaatsen zodat je met een gerust hart het gesprek aan kan gaan met de bezoeker van je terrein. PressArt-Plate-UV is echt een verantwoord product.
lelijke informatieborden voor recreatieschappen

Lelijk uiterlijk-stickers :(

Stickers als infoborden moet je zoveel mogelijk voorkomen, Dat kan tegenwoordig veel beter en hoeft niet meer met onze PressArt-Plate-UV borden.

graffiti op informatieborden voor recreatieschappen

Graffiti op infoborden

Bestel PressArt-Plate-UV en voeg die toe in het meegeleverde frame en je bent er zeker van van graffiti er weer af gaat.
vandalisme op informatieborden voor recreatieschappen

Haarscheuren

Een steen tegen het bord of een beetje vervorming? Niet alle materialen kunnen er tegen en geven haarscheuren in de toplaag. Met PressArt-plate-UV heb je daar geen last van.

Hoge onderhoudskosten

Bij schade moet de beheerder gemiddeld 4 keer naar een locatie om het probleem op te lossen. Dat kost geld, onvrede en daar komen de reproductiekosten dan nog bij..

Voorbeelden uit de praktijk

Voor wie we onder andere werken

3 x frames anders dan anders  

picknickbank met informatiepaneel er op

Educatieve houten picknickbank

Een infobord op de picknickbank. Je print in de tafel? Dat kan op de bestaande picknickbanken maar dat kan samen met de een robuste Houten Picknickbank genaamd Grote Mantelmeeuw met daarop de PressArt-Hop

Het perfecte frame met een duurzaam infobord vol met weetjes over de natuur, N.A.P veilige dijken en schoon water.

Houten Handwijzers

Ontdek onze veelzijdige collectie houten wegwijzers, perfect voor elke setting. Of je nu kiest voor ons model 'Grijskop Specht', met gemakkelijk te monteren borden via een sleuf, of voor onze Groene Specht die je in elke richting kunt wijzen. Laat geen enkele hoek ongemarkeerd; onze handwijzers wijzen altijd de juiste weg. Ontvang nu toegang tot ons volledige assortiment vraag de catalogus  aan.

Lounge bank voor buiten met eigen print

Loungebank Lachster

Ook leuk lekker in de zon loungen met de kleine kinderen spelend aan je voeten en in je rug een mooie plaat en eventueel vraag en antwoord spelletjes of een cultuurhistorisch verhaal. Een bank als geen ander en ieder met zijn eigen verhaal. Vanaf nu kun je geen bank meet zien en denken zouden die jongens van PressArt daar ook en verhaal in kunnen verwerken. Het hoeft immers niet altijd een informatiebord te zijn. Som kun je het ook mooi integreren in het bestaande of nieuwe meubilair. En wij weten hoe je dat moet doen, met de beste materialen zodat het zo lang mogelijk goed blijft. Even bellen? 

Anderen over onze diensten en borden

Erg blij mee!

Hierbij een aantal foto's. We zijn er erg blij mee.
Bedankt voor de goede samenwerking!

Met vriendelijke groeten,
namens de gemeente Wierden


Linda van der Hauw
Gemeente Wierden
Complimenten voor het mooie bord!

Afgelopen vrijdag was de opening van het mindervaliden pad in het Leersumse Veld. Het bord stond er mooi bij!


Twee dagen ervoor kwam toevallig een blinde dame voorbij. Als test hebben we haar gevraagd te vertellen wat er op het braille gedeelte staat en dat kwam overeen met de tekst ernaast :-)


Complimenten voor het mooie bord!

Ilse van de Brugwal 
Gewoon goede spullen
Peter-Pim is een enthousiaste en geweldige vent! Hij heeft altijd wel een goed idee en gaat voortvarend te werk als er nieuwe dingen bedacht moeten worden. Als er een probleem opgelost moet worden gaat hij al even voortvarend te werk, hij gaat ter plekke kijken en lost de zaken op. Ik heb meermalen informatie bij hem gevraagd over allerlei zaken die we niet meer wisten over de productie van borden en panelen en hij kan de cijfers allemaal leveren. Er zit ontzettend veel kennis in zijn hoofd en hij helpt je altijd. Het laatste is eigenlijk het belangrijkste, hij is gewoon een goeie vent en zakenpartner. Geen dubbele bodem, geen geheime agenda's, hij is altijd open en eerlijk en dat waardeer ik enorm. Als je jarenlang met hem hebt gewerkt waardeer je die openheid en het laagdrempelige karakter. Je voelt je bij hem op je gemak en hij levert gewoon goede spullen
Wim Vos

Communicatieadviseur bij Staatsbosbeheer

Informatieborden ontwikkelen en vormgeven de beste partner

Wij of jij de vormgeving & Bebording op maat 

Of je nu zelf aan de slag wilt met ontwerp en installatie, of je ons de touwtjes in handen laat nemen, wij staan voor je klaar. Veel designbureaus kiezen ons al voor de ontwikkeling en realisatie van hun concepten, terwijl ze de vormgeving zelf beheren. Maar als je wilt, nemen wij het hele proces op ons - van jouw eerste idee tot de uiteindelijke plaatsing. Het is helemaal jouw keuze; wij zorgen ervoor dat het eindresultaat een prachtig, duurzaam en apenproof bord of recreatieconcept wordt. Laat ons weten hoe we je kunnen helpen, wij zijn gek op uitdagingen. Neem dus gerust contact op, we horen graag van je!

Informatieborden terreininrichting

Merk je dat je terrein volwassen wordt en de verschillende bebordingstijlen een beetje een rommeltje beginnen te vormen? Dan is het tijd voor een frisse blik! Laat ons een grondige analyse maken en samen met jouw wensen een helder communicatieplan opstellen dat echt past bij de stijl van jouw terrein en de behoeften van zowel bezoekers als beheerders. Met onze meer dan 25 jaar ervaring in het veld, kunnen we jouw bebording naar een hoger niveau tillen. Voelt jouw terrein klaar voor deze stap? Neem dan contact op. Wij staan klaar om jouw buitenruimte met precisie en passie te transformeren.

Peter-Pim 

Directeur PressArt

Binnen 15 minuten een oplossing

Loop je vast? Geen zorgen, ik sta voor je klaar. We hebben tot nu toe altijd een oplossing gevonden voor iedereen die onze hulp nodig had. Dus, als je ergens mee zit of vragen hebt, schroom niet om me te mailen of te bellen. ik praat echt met plezier over wat me drijft en help je graag naar de ideale oplossing ook om gewoon even te brainstormen.  Vertel me simpelweg wat je nodig hebt en ik denk met je mee ook wanneer dat niet direct tot een opdracht leidt.