Video Aspect Ratio: 4:1

Monkeyproof 

Natuurvriendelijk

Al 30 jaar het beste

1288-infoborden-historische-plekken-Peter-Pim-stolker-historische-informatieborden

Hoe je eigen organisatie daar 

Historische Plekken levert je een succesvol infoborden concept om met  op de juiste plaats de juiste 'historische"  informatie voor lokaal en toeristisch publiek.

Wij hebben gemerkt dat onze bewoners dit project zeer waarderen en ze er dagelijks gebruik van maken. Het is de investering meer dan waard, helemaal omdat de borden zo lang mee gaan. Het is niet te vergelijken met een eenmalige publicatie van een boekje dat slechts bij een paar inwoners gelezen wordt. Dit concept is voor iedereen die langs de locatie komt en wordt voor 80% van de bezoekers gelezen. 

 

Je organisatie en de archieven van ons land zitten boordevol met historische beelden en mooie verhalen. Het is tijd die uit het stof te halen en naar het daglicht te brengen. Met dit unieke concept wordt het nut van je organisatie in een keer zichtbaar in het veld en zullen vele omwonenden daar bijzonder veel plezier aan beleven en waardering geven voor jullie organisatie en het werkt dat jullie verrichten en voor inzetten. 


Dit project zorgt voor: 

  • Waardering voor cultuurhistorie, Natuur en bijzondere plaatsen in de omgeving
  • Waardering voor de organisatie die verantwoordelijk is voor de realisatie
  • Jaren lang plezier voor omwonenden en toeristen 365 dagen per jaar
  • De juiste info op de juiste plek
  • Co2 reductie door de juiste materialen toe te passen

 

Historisch worden begint hier

Vraag hier het starters pakket aan waarmee je binnen een week kunt startten met de eerste fase van het project. 


met Infoborden historische plaatsen zichtbaar te maken voor lokaal publiek

dorpscadeau cultuurhistorische plekken infoborden

Wil je ons concept 1-op-1 overnemen?

Na 30 jaar als Monkeyproof Buitencommunicatie Professional kan ik je exact vertellen WAT wel werkt, HOE het werkt en WAAROM het werkt. 

Jij regelt tekst en beeld wij de vormgeving en productie. Samen zetten we met infoborden al je historische plekken op de kaart.

Doe het zelf problemen

Om een goed concept te ontwikkelen is ervaring noodzakelijk. Hoe groot moeten de teksten zijn? Hoeveel woorden kunnen er op het bord. Welke beelden zijn geschikt Hoe moet je al die beelden scannen. Welke materialen voor de borden zelf zijn het beste, hoe lang blijft dat goed? Wat zijn de onderhoudskosten? Wat mag wel van de gemeente wat mag niet? Kun je zomaar 50 borden in je dorp neerzetten? Welke organisaties kun je aanschrijven voor sponsoring?
Allemaal bergen de je zou moeten beklimmen en zeker de moeite waard zijn om te onderzoeken maar geloof me het wordt een stuk gemakkelijker wanneer de ervaring met de mooiste materialen voor buitencommunicatie kunt combineren en gebruik maakt van ons succesvolle schildjes concept Dorpscadeau.nl

Het ideale dorpscadeau voor historische plekken

Ik heb me de afgelopen jaren volledig toegelegd op "de wetten van effectieve buitencommunicatie". Ik heb na al die jaren een vaste formule ontwikkeld die ik moeiteloos in elk dorp succesvol kan toepassen. Ik heb deze formule omgezet in het ideale infoborden concept voor een succesvolle communicatie over historische plekken binnen je eigen dorp. 

No opt-in form has been selected
Stap voor stap 

bla bla 

reverentie PressArt Informatieborden voor buiten en voor staatsbosbeheer

Joop

systemen die werken 

bla bla 
reverentie PressArt Informatieborden voor buiten en voor staatsbosbeheer

Frits 

Materialen 

bla bla 

Zabine

vandalisme op informatieborden voor recreatieschappen

Last van vandalisme

Verkeerde frame's, constructies en materialen voor infoborden veroorzaken makkelijker vandalisme. Kies het juiste frame op de juiste locatie en het juiste materiaal voor het informatiebord in je begroting is een perfecte preventie.
doorzame informatieborden voor recreatieschappen

Over duurzaamheid

Bezoekers stellen steeds meer vragen over duurzaamheid  en materiaal gebruik. Daarnaast is schade is een enorme ergernis. Probeer altijd het duurzaamste milieuvriendelijkste infobord te plaatsen zodat je met een gerust hart het gesprek aan kan gaan.
lelijke informatieborden voor recreatieschappen

Lelijk uiterlijk-stickers :(

De gemiddelde sticker gaat maar 3 jaar mee, is gevoelig voor los gepulkte hoekjes, messen en beschadiging en geeft een goedkoop uiterlijk aan de omgeving en, nog erger, een shabby uitstraling op de organisatie. 

graffiti op informatieborden voor recreatieschappen

Graffiti op infoborden

Kies het beste materiaal voor informatiepanelen zodat graffiti makkelijk verwijdert kan worden en je het bord niet hoeft te vervangen.Bestel PressArt-Plate-UV
vandalisme op informatieborden voor recreatieschappen

Haarscheuren

Een steen tegen het bord of een beetje vervorming? Niet alle materialen kunnen er tegen en geven haarscheuren in de toplaag. 

Hoge onderhoudskosten

Bij schade moet de beheerder gemiddeld 4 keer naar een locatie om het probleem op te lossen. Dat kost geld, onvrede en daar komen de reproductiekosten dan nog bij.

Onze monkeyproof infoborden

Getest door de apen van de apenheul

Onze monkey proof borden in de praktijk

picknickbank met informatiepaneel er op

Educatieve picknickbank

Heel leuk is een infopicknick, een infobord op de picnickbank. Dat kan op de bestaande picknickbanken van het waterschap maar dat kan samen met de een robuste Picknickbank genaamd Grote Mantelmeeuw met daarop de Hop.

Het perfecte frame met een duurzaam infobord vol met weetjes over de natuur, N.A.P veilige dijken en schoon water.

PressArt-Plate-UV het beste materiaal voor informatieborden

100% Recyclebare informatieborden voor recreatieschappen

100% Recyclebaar 

Gooi het na gebruik in de houtbak van de Gemeente 

vuurbestendige informatieborden voor recreatieschappen

Optimaal Vuurbestendig

In brand gestoken lijm heeft geen invloed op de plaat 

weerbestendige informatieborden voor recreatieschappen

Weer bestendig 

Geen last van weer en wind
co2 vriendelijke informatieborde voor recreatieschappen, nationaleparken en vvv's

Helpt CO2 transitie 

Co2 opslag tijdens productie en in het Infobord. 70% Biobased! 
markerproof oriëntatie panelen voor recreatieschappen en nationale parken

Marker Proof 

Een stift poets je er zo weer vanaf met spiritus of antigraffiti middel 
uv en lichtecte informatieborden voor recreatieschappen

UV bestendig 

Optimaal beschermt tegen UV licht
natuurvriendelijke informatiepanelen

Natuurvriendelijk

Helpt bossen in standhouden en al het leven dat daarin leeft. 
vorst bestendige informatiepanelen

Vorst bestendig

Sneeuw en vorst heeft geen invloed op de plaat 

brandveilige informatieborden

Optimaal Peuk bestendig

Druk een peuk uit op de plaat het de tekst blijft nog steeds zichtbaar 

slagvaste informatieborden van biobased materiaal

Slagvast

Ook tegen stenen en vervormen. Geen haarschuren in de toplaag
monkeyproof informatieborden voor buiten

Officieel monkeyproof

Getest door de apen van de Apenheul. Echt waar!

graffiti bestendige informatiepanelen voor buiten

Graffiti bestendig 

Met Anti-Graffiti middel poets je het er zo weer vanaf

3 goede frames voor Natuurorganisaties 

Stormvogel

Wat ons betreft het beste informatiebord voor een Waterschap, Hoogheemraadschap of Waterleidingbedrijf is zeker de reiger. De kleinere borden staan op een poot en de grotere op twee poten. Het duurzame infobord van zweeft mooi boven de grond. De staanders poedercoaten we in jullie eigen RAL kleur waardoor het frame op grote afstand zichtbaar is en aansluit op andere kunstwerken van het schap. 

Dicht bijgekomen zijn de huisstijl kleuren die we verwerken in het grafisch ontwerp  een zeer herkenbaar geheel en omdat we bij het reiger frame geen gebruik hoeven te maken van lijsten kunnen we mooi aflopend vormgeven zonder dat het ingekaderd wordt door staal of houten balken wat weer vele voordelen geeft aan een rustige aantrekkelijke uitstraling. Daarnaast heb je geen last van  vieze hoekjes. 

De het frame de reiger heeft gebogen poten en maar wanneer je die niet zou willen hebben is er ook de Zwarte Reiger en die heeft rechtopstaande poten.

Het bord gemaakt van PressArt-Plate-UV heeft een sinaasappelstructuur als toplaag wat de reflectie van het zonlicht tegengaat en het bord veel beter leesbaar is voor ouderen en vooral bij nat weer. Daarnaast is het dan ook tevens bestand tegen graffiti en kun je er een mes op krassen zonder dat de print los komt van de plaat. 

Eenmaal geplaatst heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar en dat is nou net wat onze klanten fijn vinden. Geen gedoe achteraf, een mooie uitstraling en een natuurvriendelijk infobord gemaakt van houtvezel uit duurzaam beheerde bossen die meehelpt aan de Co2 opslag. 


Raaf

De PressArt-kiekendief rames staand of in lessenaar zijn uitermate geschikte frames voor Rijkswaterstaat maar ook voor Waterschappen vandaar dat we hem ook even in dit rijtje hebben gezet. Rijkswaterstaat frames moeten bijzonder stevig zijn aangezien ze vaak langs snelwegen, sluizen en bruggen worden geplaatst en dat echte hangplekken zijn met meer last van veel vandalisme. De PressArt-merel is daarom heel geschikt voor Rijkswaterstaat en helemaal wanneer je dat in combinatie met een infobord in monteert van het materiaal PressArt-Plate-UV.

 Het infobord zelf is lekker rondom stevig beschermd je kunt er een fiets tegen aan zetten zonder dat het paneel beschadigd raakt. Wanneer je daar het informatiepaneel gemaakt van PressArt-Plate-UV in stopt heb je tevens een biobased infobord gemaakt van houtvezels uit duurzaam beheerde bossen en is de print in de plaat mee geperst waardoor het tevens uitermate goed beschermt is tegen UV straling, graffiti en vandalisme. En optimaal product en perfect voor Rijkswaterstaat.

Handwijzer Groene specht

De omgeving van de campus op een universiteit komt zeer overeen met de locaties voor bij sluizen of kunstwerken in het veld. Het vraagt om een stevige oplossing en naar onze ervaring is het PressArt-Merel frame uitermate geschikt voor die locaties. 

Het infobord is mooi ingekaderd, het frame kunnen we iedere gewenste RAL kleur meegeven en het bord is blind te monteren zonder schroeven zodat diefstal tot een minimum beperkt wordt. Vandaar de PressArt-Merel in en het liefst kiezen met de PressArt-Plate-UV voor et infobord zelf.

Putter

Een van onze specialiteiten is dat wij op maat frames kunnen maken maar ook oplossingen kunnen verzinnen voor buitencommunicatie op bestaande objecten of zelfs frames die de dijk niet beschadigen of waarbij je niet in de dijk hoeft te graven. 
Bij 'The Cone' project hebben we borden gemaakt op een frame die niet te verplaatsen is en toch geen centimeter in de dijk gegraven is. De borden zijn blind op de bankjes gemonteerd en je kunt er op zitten of overheen lopen. Wanneer je ook een oplossing op maat wil neem dan even contact op we helpen je graag verder.

wandelroute bordjes voor bewegwijzering en knooppunten

Pictogrambordjes type fitis

Bewegwijzering van wandel- en fietsroutes is naar ons idee het beste te doen met mooie Europees hardhouten palen en daarop een klein pictogrambordje. 

Er zijn vele systemen zoals het knooppunten systeem de LAW routes, Klompenpaden maar ook de vele lokale wandelroutes. We hebben ze allemaal al een keer voorbij zien komen en we hebben voor vele route bordjes gemaakt en bij eigenlijk al die systemen staan onze producten nog in het veld. 

Duurzame, milieuvriendelijke bewegwijzering is een must voor ieder waterschap. Neem daarom vooral contact op wanneer je aan het begin staat van een nieuw wandelroute systeem of gewoon een stukje van je route wil bewegwijzeren. We helpen je graag verder ontwerpen kaarten, de oriëntaie borden en infoborden en produceren ze met de beste materialen en wanneer gewenst op een dusdanige manier waardoor ze snel vervangen kunnen worden bij vandalisme. 

Erg blij mee!

Hierbij een aantal foto's. We zijn er erg blij mee.
Bedankt voor de goede samenwerking!

Met vriendelijke groeten,
namens de gemeente Wierden


Linda van der Hauw
Gemeente Wierden
Complimenten voor het mooie bord!

Afgelopen vrijdag was de opening van het mindervaliden pad in het Leersumse Veld. Het bord stond er mooi bij!


Twee dagen ervoor kwam toevallig een blinde dame voorbij. Als test hebben we haar gevraagd te vertellen wat er op het braille gedeelte staat en dat kwam overeen met de tekst ernaast :-)


Complimenten voor het mooie bord!

Ilse van de Brugwal 
Gewoon goede spullen
Peter-Pim is een enthousiaste en geweldige vent! Hij heeft altijd wel een goed idee en gaat voortvarend te werk als er nieuwe dingen bedacht moeten worden. Als er een probleem opgelost moet worden gaat hij al even voortvarend te werk, hij gaat ter plekke kijken en lost de zaken op. Ik heb meermalen informatie bij hem gevraagd over allerlei zaken die we niet meer wisten over de productie van borden en panelen en hij kan de cijfers allemaal leveren. Er zit ontzettend veel kennis in zijn hoofd en hij helpt je altijd. Het laatste is eigenlijk het belangrijkste, hij is gewoon een goeie vent en zakenpartner. Geen dubbele bodem, geen geheime agenda's, hij is altijd open en eerlijk en dat waardeer ik enorm. Als je jarenlang met hem hebt gewerkt waardeer je die openheid en het laagdrempelige karakter. Je voelt je bij hem op je gemak en hij levert gewoon goede spullen
Wim Vos

Communicatieadviseur bij Staatsbosbeheer

Totale terreininrichting 

Je kunt zelf de vormgeving en het plaatsen doen, maar je kunt ons daar ook voor aan het werkzetten. Er zijn ook vele vormgevingsbureau's die ons inschakelen voor Concept en Productontwikkeling en voor Productie en Plaatsing maar zelf de gehele vormgeving verzorgen.

Andere klanten schakelen ons in voor een totaal productie. Van idee tot plaatsen. Jij mag het zeggen wij vullen de gaten zodat het uiteindelijk een mooi, langdurig, Monkeyproof Informatiebord of Recreatie concept wordt.

Bebordinganalyse en totale terreininrichting

Zodra het terrein wat volwassen wordt kom je er achter dat de verschillende soorten en stijlen het geheel een beetje rommelig maakt en dat hij tijd is voor een bebording analyse en daarna een praktisch buiten communicatieplan dat past binnen de huidige stijl en de wensen van de bezoekers en de beheerders.


Wij kunnen een inventarisatie verzorgen en dan omzetten met de wensen naar een praktisch plan met voorstellen voor nieuwe bebording naar een pragmatisch document waar we in stappen de uitvoering verzorgen. Als je terrein toe is naar een dergelijke aanpak neem dan vooral contact op het is ons op het lijf geschreven en meer dan 25 jaar ervaring betaalt elke keer weer uit. 

Peter-Pim 

Directeur PressArt

Binnen 15 minuten een oplossing

Kom je er niet uit? Ik help je verder. Tot dusver hebben we voor iedereen nog weten te helpen en mocht je ergens tegenaanlopen of vragen hebben dan is een mail of een telefoontje de oplossing. Gewoon doen wij hebben het graag over onze passie. Wij vinden het gewoon leuk om mee te denken.  Vraag desnoods een offerte aan en omschrijf een beetje wat je wil. Het is vrijblijvend en het kost niets.

Wij denken graag mee in de beste oplossing, neem contact op :)

Of je nu links af wil of rechtsaf wij wijzen je de weg in buiten communicatieland. Kijk even bij de top 4 frames die we veel toepassen voor recreatieschappen. We hebben ieder frame in verschillende maten en in 80% van de gevallen zit je dan goed. Mocht je wat anders willen neem gerust contact op. We helpen je graag verder.