De Beste Informatiepanelen en Infoborden

De beste informatieborden voor Natuur, Cultuur en Recreatie 

 Jouw Duurzame Partner voor Informatieborden en kleine informatiebordjes 

Ben jij op zoek naar informatieborden die niet alleen functioneel zijn, maar ook een statement maken in duurzaamheid en esthetiek? 

 Dan ben je bij PressArt.nl aan het juiste adres!

Overzicht van de beste informtieborden aanvragen
Wij zijn gepassioneerd over hoogwaardige informatieborden die niet alleen informatie overbrengen, maar ook de schoonheid van de omgeving verbeteren. Of je nu werkt voor een gemeente, waterschap, natuurorganisatie, of een andere instelling, wij hebben de perfecte informatieborden voor jouw unieke behoeften.


Ons assortiment bestaat uit informatieborden die vervaardigd zijn uit duurzame materialen, zodat ze bestand zijn tegen de elementen en lang meegaan. Of je nu educatieve panelen in natuurgebieden, wegwijzers voor wandelroutes of historische borden nodig hebt, wij hebben de juiste oplossing voor elk doel.


Bij PressArt.nl krijg je niet alleen hoogwaardige informatieborden, maar ook advies op maat. Ons team van ervaren professionals staat voor je klaar om je te begeleiden bij het maken van de juiste keuze. We begrijpen dat elk project uniek is en denken graag met jou mee om de meest effectieve manier te vinden om je boodschap over te brengen.


Wat ons onderscheidt, is onze toewijding aan duurzaamheid. Onze informatieborden zijn niet alleen functioneel en mooi, maar ook milieuvriendelijk. We streven naar de hoogste normen op het gebied van ontwerp, productie en service.


Schrijf je vandaag nog in voor onze catalogus en ontdek de verscheidenheid aan informatieborden die we aanbieden. Bij PressArt.nl vinden we dat informatieborden zowel de boodschap als de omgeving moeten verbeteren, en we zijn er trots op om jou daarbij te helpen.

Het Beste informatiebord 

Verkleurt niet en is vandaalbestendig

Het beste informatiepaneel heeft een kleurechtheidsgarantie en is duurzaam

De beste informatieborden zijn gemaakt van duurzaam en moeilijk brandbaar materiaal dat bestand is tegen verkleuring. Deze borden zijn snel verwisselbaar en optimaal krasbestendig, waardoor ze lang meegaan. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk en hebben ze een kleurechtheidsgarantie van 10 jaar in verticale positie of als lessenaar, mits het project nummer, bord nummer en PressArt.nl op het bord zichtbaar vermeld zijn.


Daarnaast zijn deze borden graffiti bestendig en optimaal Monkeyproof, waardoor ze bestand zijn tegen vandalisme. Ze hebben zich al meer dan 10 jaar bewezen in weer en wind buiten, zonder aan kwaliteit in te leveren. Deze borden geven haarscherpe afbeeldingen en teksten weer, inclusief gekleurde teksten in bijvoorbeeld kaarten. Ze zitten muurvast vergrendeld aan het frame zelf en zijn eenvoudig te monteren met zo min mogelijk handelingen. Alle onderdelen zijn ook los te bestellen, waardoor eventuele schade makkelijk te repareren is. Het informatiebord zelf is goed bestand tegen schoppen, slaan en steenslag, wat zorgt voor een lange levensduur. Daarnaast heeft UV-straling zo goed als geen invloed op de plaat.


De staande frames zijn zowel enkelzijdig als dubbelzijdig te voorzien van een full colour informatiebord. Het frame is verkrijgbaar in gangbare A formaten en vele andere maten, waardoor er altijd een passende oplossing is voor elk project. De frames kunnen als een IKEA pakketje geleverd worden, zodat het transport zo goedkoop mogelijk blijft en ze makkelijk zelf te monteren en plaatsen zijn. Bijna alle onderdelen van het frame en het informatiebord zijn voor 100% recyclebaar en kunnen bij de milieustraat in de staalbak of houtbak van de gemeente worden gestort voor recycling of terugwinning van de aanwezige energie.


Stalen frames kunnen ook bij onze werkplaats worden aangeboden, zodat wij ze voor 100% kunnen recyclen. Bijna al onze frames zijn bestand tegen zoute zeelucht, waardoor het plaatsen van informatieborden langs de kust mogelijk is.


Daarnaast bevatten onze frames zo min mogelijk aluminium om het milieu zo min mogelijk te belasten. In onze informatieborden zit geen glasvezel, aangezien dat nooit meer uit ons milieu verdwijnt. Daarom bieden we dergelijke borden ook niet aan.


Onze frames hebben geen storende lijsten, maar de informatieborden kunnen aflopend vormgegeven worden, waardoor ze perfect aansluiten bij de huisstijl van de organisatie, het landschap en hun directe omgeving. Met deze informatieborden ben je verzekerd van de beste kwaliteit, een lange levensduur en een milieuvriendelijke keuze.

Het frame van het informatiebord  is sterk, ligt en blijft wel 15 jaar goed

Het beste informatiepaneel heeft een kleurechtheidsgarantie en is duurzaam

Een belangrijk aspect van de beste informatieborden is het frame. Het frame van het informatiebord dient namelijk licht, sterk en hufterproof te zijn, zodat het bord langdurig en zonder problemen kan functioneren.


Daarnaast is het ook van groot belang dat het frame van het infobord gedurende minstens 15 jaar in goede staat blijft. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het informatiebord bestand is tegen verschillende weersomstandigheden en eventuele vandalisme. Het lichte gewicht van het frame maakt het eenvoudig te installeren en te verplaatsen indien nodig. De sterkte van het frame zorgt ervoor dat het infobord stevig en stabiel blijft staan, zelfs bij harde wind of andere externe invloeden. Bovendien is het hufterproof karakter van het frame een essentieel aspect, aangezien informatieborden vaak worden blootgesteld aan mogelijke vernielingen. Het frame moet daarom bestand zijn tegen vandalisme, zoals krassen, stoten en pogingen tot diefstal. Kortom, het frame van het infobord speelt een cruciale rol in de duurzaamheid en functionaliteit van het informatiebord, waardoor het de beste keuze is voor allerlei toepassingen.
Met een enorme reeks aan frames is er altijd wel een frame te vinden die perfect past bij jou specifieke situatie. Meld je daarom aan voor onze catalogus en kijk daar even rond wat we allemaal hebben. Ga dan naar de locatie waar je het informatiebord wil hebben en maak foto's en panorama foto's van de lokatie. Zet ook twee piket paaltjes neer waar je het frame in eerste instantie zou willen zetten. Ga dan weer terug naar de catalogus pagina en zoek het passende frame uit en vraag bij ons een offerte aan. Mocht je er niet uit komen neem gerust contact op wel helpen je echt graag verder.

Informatieborden moeten Slagvast Graffiti bestendig zijn

monkeyproof infoborden test

De beste informatieborden zijn gemaakt van duurzaam en moeilijk brandbaar materiaal dat bestand is tegen verkleuring. Deze borden zijn snel verwisselbaar en krasbestendig, waardoor ze lang meegaan. Bovendien zijn ze milieuvriendelijk en hebben ze een kleurechtheids garantie van 10 jaar in verticale positie of als lessenaar, mits het project nummer, bord nummer en PressArt.nl op het bord zichtbaar vermeld zijn.


Daarnaast zijn deze borden graffitibestendig en optimaal Monkeyproof, waardoor ze bestand zijn tegen vandalisme. Ze hebben zich al meer dan 10 jaar bewezen in weer en wind buiten, zonder aan kwaliteit in te leveren. Deze borden geven haarscherpe afbeeldingen en teksten weer, inclusief gekleurde teksten in bijvoorbeeld kaarten. Ze zitten muurvast vergrendeld aan het frame zelf en zijn eenvoudig te monteren met zo min mogelijk handelingen. Alle onderdelen zijn ook los te bestellen, waardoor eventuele schade makkelijk te repareren is. Het informatiebord zelf is goed bestand tegen schoppen, slaan en steenslag, wat zorgt voor een lange levensduur. Daarnaast heeft UV-straling zo goed als geen invloed op de plaat.


De staande frames zijn zowel enkelzijdig als dubbelzijdig te voorzien van een full colour informatiebord. Het frame is verkrijgbaar in gangbare A formaten en vele andere maten, waardoor er altijd een passende oplossing is voor elk project. De frames kunnen als een IKEA pakketje geleverd worden, zodat het transport zo goedkoop mogelijk blijft en ze makkelijk zelf te monteren en plaatsen zijn. Bijna alle onderdelen van het frame en het informatiebord zijn voor 100% recyclebaar en kunnen bij de milieustraat in de staalbak of houtbak van de gemeente worden gestort voor recycling of terugwinning van de aanwezige energie. Stalen frames kunnen ook bij onze werkplaats worden aangeboden, zodat wij ze voor 100% kunnen recyclen. Onze frames zijn bestand tegen zoute zeelucht, waardoor het plaatsen van informatieborden langs de kust mogelijk is. Daarnaast bevatten onze frames zo min mogelijk aluminium om het milieu zo min mogelijk te belasten. In onze informatieborden zit geen glasvezel, aangezien dat nooit meer uit ons milieu verdwijnt. Daarom bieden we dergelijke borden ook niet aan.


Onze frames hebben geen storende lijsten, maar de infoborden kunnen aflopend vormgegeven worden, waardoor ze perfect aansluiten bij de huisstijl van de organisatie, het landschap en hun directe omgeving. Met deze informatieborden ben je verzekerd van de beste kwaliteit, een lange levensduur en een milieuvriendelijke keuze.

Houten frames voor informatieborden moeten van Eeuropees harthout gemaakt worden 

Houten informatieborden moeten van duurzaam hardhout uit Europa worden gemaakt

Europees hardhout is het materiaal waarvan we de frames maken met een natuurlijk uiterlijk. Dit hout staat bekend om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid, waardoor het uitermate geschikt is voor buitengebruik. Het gebruik van Europees hardhout zorgt ervoor dat de houten frames een langere levensduur hebben en minder onderhoud nodig hebben.


Daarnaast zijn de koppen van deze informatieborden met houten frames beschermd tegen inwateren. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen regen, sneeuw en andere weersomstandigheden. Hierdoor blijft de informatie op de borden goed leesbaar en blijven ze er ook na verloop van tijd nog netjes uitzien.


Het gebruik van duurzaam materiaal en de bescherming tegen inwateren maken deze informatieborden met houten frames de beste keuze voor buitenlocaties waar ze aan verschillende weersomstandigheden blootgesteld worden. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk en dragen bij aan een professionele uitstraling van de omgeving waarin ze geplaatst worden. Kortom, de beste informatieborden met houten frames zijn gemaakt van Europees hardhout en bieden een combinatie van duurzaamheid, weerbestendigheid en langdurige kwaliteit.


Het frame kan gemaakt worden geheel van hout maar het kan ook een combinatie zijn van hout en staal. Wanneer er staal gebruikt wordt is het het beste staalsoorten te gebruiken die je niet hoeft te verduurzamen zodat je het milieu spaart, recycling goedkoper is en je tijd wint in de productie. Ook kan de combinatie van hout en staal ervoor zorgen dat je een groen uiterlijk krijgt van het geheel maar er toch op lange termijn voldoende stevigheid is voor het frame en je het bord makkelijker kunt monteren en verwisselen. Vandaar dat je bij PressArt vele houten frames tegen komt in combinatie met staal waarbij het staal bijna niet zichtbaar is en tot een minimum beperkt is.

Bijna alle stalen onderdelen die wij combineren kunnen wij voor 100% hergebruiken voor een nieuw informatiebord. Je kunt die gratis bij ons inleveren en wanneer je dat niet past gratis inleveren bij je milieustraat van je gemeente. Je kunt ze ook gewoon zelf hergebruiken. 

Welke materialen 

zijn er voor het maken van informatieborden?

Het beste informatiepaneel heeft een kleurechtheidsgarantie en is duurzaam

Er is een enorme variatie aan plaatmaterialen voor informatieborden.
Zo kunnen informatieborden gemaakt worden van hout, waarbij tekst of grafische afbeeldingen verdiept worden in het hout. Daarnaast is er het CorTen-stalen informatiebord genaamd PressArt-Koperwiek, en het slagvaste kunststof informatiebord genaamd PressArt-Polka. Ook zijn er de PressArt-Glass en PressArt-Subliem informatieborden, gemaakt van respectievelijk glas en aluminium. Verder zijn er opties zoals het acrylaat informatiebord PressArt-Doorzicht, het duurzame informatiebord PressArt-Plate-UV en het recyclebare infobord PressArt-Rize. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden zoals PressArt-DibHD, PressArt-Outdoor, PressArt-Mag, PressArt-Glazuraille, PressArt-Boatcoat (niet meer leverbaar), HPL-Informatiebord, Trespa Informatiebord, PressArt-Rib, PressArt-Again, PressArt-Multi en PressArt-For. Ondanks deze grote verscheidenheid aan materialen, is er eigenlijk maar één product dat echt onthouden hoeft te worden: de PressArt-Plate-UV. Dit materiaal heeft zich bewezen als het beste materiaal voor het maken van informatieborden voor buiten. Het wordt standaard gebruikt bij het maken van offertes vanwege de uitstekende ervaringen die we ermee hebben.

De plaatsingslocatie van informatieborden

Waar zet je ene informatiebord neer?

Het beste informatiepaneel heeft een kleurechtheidsgarantie en is duurzaam

Bij het kiezen van de beste informatieborden is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten, zoals plaatsing en locatie. 
Ten eerste is het essentieel dat informatieborden zichtbaar zijn vanuit verschillende hoeken. Dit betekent dat ze op een strategische plek moeten worden geplaatst waar ze goed zichtbaar zijn voor passerende mensen. Soms is de beste plek ook de vandaal gevoeligste plek. Kies dan altijd voor een net iets andere locatie bijvoorbeeld door het bord net iets verder in het bos te zetten. Je kunt je voorstellen dat je op de parkeerplaats heb je toch net iets meer vandalisme hebt dan dat je een stukje het bos of het park in loopt.  Als er nog geen keuze gemaakt hoeft te worden op de parkeerplaats voor de beste route kun je het bord veel beter verderop zetten naar het punt dat dat wel van belang is. Vandalen slopen veelal dingen uit verveling op hangplekken. Ze gaan zelden met voorbedachte rade naar een afgelegen plekje het bos in om wat te slopen.
Daarnaast is de juiste hoogte en afstand van het bord van groot belang voor de leesbaarheid. Het moet niet te hoog of te laag hangen, maar op ooghoogte zijn voor het publiek. Onze frames zijn daar allen op getest en hebben de ideale hoogte. 


Bovendien is het van belang om obstakels die het zicht kunnen blokkeren te vermijden, zodat de informatie op het bord altijd goed te lezen is. Een ander aspect waarmee rekening gehouden moet worden, is de aanpassing aan de omgeving. 
De kleuren en materialen van het informatiebord moeten passen bij de omgeving waarin het geplaatst wordt, zodat het naadloos opgaat in de omgeving. Onze borden ( oranje kleur in de 3D tekeningen) kunnen bijna allemaal uitgevoerd in full-colour. Stalen onderdelen ( zwart in de 3D tekeningen ) kun je laten poedercoaten in een later te kiezen RAL-kleur.
Het informatiebord moet ook leesbaar en begrijpelijk zijn voor mensen met een visuele beperking of andere beperkingen. Soms is het maken van PressArt-Braille borden daarbij gewenst of kun je een QR code toevoegen met daarachter een video met de gesproken tekst of de complete tekst die de slechtziende dan met zijn telefoon kan laten voorlezen. 
Tot slot is het vanzelfsprekend dat het informatiebord op een veilige en strategische locatie geplaatst moet worden, waar het niet in de weg staat of voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Bedenk dat een bezoeker die het bord leest geen zicht op het verkeer heeft en mogelijk een stap naar achteren doet om het te lezen. Dat mag natuurlijk nooit voor onveilige situatie zorgen. Met deze aspecten in gedachten kan men de beste informatieborden selecteren die aan alle vereisten voldoen.

Catalogus informatieborden aanvragen 

De beste informatieborden voor:

Informatieborden Gemeentes

Infoborden voor dorp en stad

Informatieborden
Recreatieschappen

Infoborden bestand tegen hoge recreatiedruk

Informatieborden Totale Terreininrichting

Een heel terrein inrichten

BtB & Grafische vormgevers

Infoborden die je met een gerust hart kunt aanbevelen of inkopen

International Outdoor Communication

Outdoor signing for nature culture an recreation all over the world

Informatieborden Waterschappen en Hoogheemraadschappen

Stijlvolle frames en oplossingen voor waterbedrijven

Informatieborden
Natuur & cultuur organisaties

De naturvriendelijkste biobased infoborden en frames

Over PressArt

Bij PressArt.nl zijn we enthousiast over duurzaamheid en esthetiek in informatieborden. Met jarenlange ervaring hebben we een solide reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor diverse organisaties, waaronder gemeentes, waterschappen, natuurorganisaties en meer.


Ons team combineert functionaliteit met visuele aantrekkelijkheid. We begrijpen dat informatieborden niet alleen duidelijk moeten zijn, maar ook naadloos moeten passen in hun omgeving. Ons ontwerp- en productieteam werkt nauw samen om ervoor te zorgen dat elk informatiebord voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.


Duurzaamheid is een kernwaarde bij PressArt.nl. Onze borden zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden, en we zetten ons in voor een groenere toekomst.


Onze klantenservice staat altijd voor je klaar, van het eerste contact tot na de levering. We willen niet alleen informatieborden leveren, maar ook langdurige relaties opbouwen met al onze klanten.


Bij PressArt.nl staan we klaar om jouw visie tot leven te brengen met de beste informatieborden. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw project naar een hoger niveau kunnen tillen. Schrijf je in voor onze catalogus en krijg een overzicht van ons uitgebreide assortiment aan informatieborden.

Catalogus aanvragen

Laat je gegevens achter en krijg inzage in onze collectie franes voor de beste informatieborden.
cayalogus informatiepanelen en informatieborden aanvragen
Catalogus informatieborden