Video Aspect Ratio: 4:1

Informatieborden voor Waterschappen en Hoogheemraadschappen en Rijkswaterstaat

Van idee, vormgeving, productie tot plaatsen op locatie

Monkeyproof

Natuurvriendelijk

Al 30 jaar het beste

Informatieborden over veilige dijken en schoon water

Het zorgen voor veilige dijken, schoon water en droge voeten kost in Nederland veel geld. Als een Hoogheemraadschap en Waterschap hun werk goed doen dan merk je daar niet veel van. Omdat iedereen en rekening krijgt voor de waterschapsbelasting is het van belang het  onzichtbare werk op een leuke educatieve manier zichtbaar te maken. 

Dat vraagt om herkenbare vormgeving binnen de huisstijl, creativiteit, 3D tekeningen en mooie educatieve cartografie. Maar het onderwerp vraagt ook om herkenbare frames gepoedercoat in de RAL kleur van het schap en materialen die duurzaam, slijtvast en natuurvriendelijk zijn. Als organisatie die de natuur in goede banen wil leiden wil  je immers niet meewerken aan infoborden met milieuverontreinigende grondstoffen. Dat kan anders, beter en mooier met de natuurvriendelijkste materialen die ook nog eens de beste materialen zijn voor infoborden.

Duurzame Waterschappen 

We maken al meer dan 30 jaar infoborden voor waterschappen en hoogheemraadschappen en met onze kennis in ecologie, aquatisch waterbeheer , molens gemalen en dijken kunnen we de gehele vormgeving verzorgen met inzichtelijke recreatieve kaarten, infographics en stijlvolle vormgeving passend binnen de huisstijl van de organisatie.

De meeste schappen echter leveren bij ons tekst en beeldmateriaal aan en laten ons vormgeven, illustreren, produceren en plaatsen. Waterschappen stellen het zeer op prijs dat we voor de productie onze duurzame infoborden met een PEFC keurmerk gebruiken en de frames dat in je eigen RAL kleur poedercoaten.

We hebben speciaal voor waterschappen een serie frames ontwikkeld maar maken ook veel op maat pasend bij de locatie ter plaatse of op het eigen kunstwerk.

We zijn er erg blij mee


De totale inrichting van ons recreatieschap verliep vlekkeloos en volgens planning en toen er een paar donkere wolken op de weg kwamen werden die allen netjes opgelost zodat het hele schap er weer voor jaren goed bij staat.


Mooi ook dat het milieuvriendelijke borden zijn. 


Dick van Stegeren

Recreatieschap Rottemeren

The PressArt products are of high quality
I ordered an information panel with several QR code signs for our non-profit project.


PressArt is flexible, customer-minded and delivers standard & 'tailor-made' solutions.


The PressArt products are of high quality, durable and built to last, It is a pleasure working with him!

Laurens Huisman 

Rijkswaterstaat

De geleverde kwaliteit is perfect
PressArt is een zeer professioneel bedrijf dat zeer goed luistert naar de opdrachtgever, meedenkt en met originele oplossingen komt. Voor de tentoonstelling De Verkipping heeft Pressart diverse materialen geleverd die zeer hufterproof waren en die na een jaar intensief te zijn gebruikt nu nog steeds een goed tweede leven leiden.

Ingeborg Snelleman

Kasteel Groeneveld

Problemen met informatieborden bij Waterschappen en Hoogheemraadschappen

Ongeveer 80% van de infoborden voor waterschappen en hoogheemraadschappen worden nog gemaakt van trespa of een andere plaat met daarop een sticker en wanneer je geluk hebt nog een beschermende laminaat. En alhoewel we dat soms ook toepassen is het eigenlijk een oude techniek die in eerste instantie goedkoop lijkt maar op termijn duur. Infoborden die lang moeten blijven staan vragen om een hoogwaardige milieuvriendelijke oplossing waarbij de print goed beschermd is in de plaat. Tegenwoordig hebben we zulke mooie producten die echt jaren goed blijven en in aanschaf iets duurder zijn dan het printje op een plaat. Daarnaast is het mogelijk om Duurzaam en Milieuvriendelijk perfect met elkaar te combineren zodat je niet alleen het beste product hebt maar ook nog eens het milieuvriendelijkste informatiepaneel die C02 opslaat in plaats van verbruikt. Daarnaast is het kan het beste materiaal voor informatieborden, de PressArt-Plate-UV, na gebruik gewoon in de houtbak waarna men het weer een tweede leven kan geven. Milieuvriendelijk, duurzaam, zeer krasvast en ook nog eens circulair.

 
vandalisme op informatieborden voor recreatieschappen

Last van vandalisme

Verkeerde frame's, constructies en materialen voor infoborden veroorzaken makkelijker vandalisme. Kies het juiste frame op de juiste locatie en het juiste materiaal voor het informatiebord in je begroting is een perfecte preventie.
doorzame informatieborden voor recreatieschappen

Over duurzaamheid

Bezoekers stellen steeds meer vragen over duurzaamheid  en materiaal gebruik. Daarnaast is schade is een enorme ergernis. Probeer altijd het duurzaamste milieuvriendelijkste infobord te plaatsen zodat je met een gerust hart het gesprek aan kan gaan.
lelijke informatieborden voor recreatieschappen

Lelijk uiterlijk-stickers :(

De gemiddelde sticker gaat maar 3 jaar mee, is gevoelig voor los gepulkte hoekjes, messen en beschadiging en geeft een goedkoop uiterlijk aan de omgeving en, nog erger, een shabby uitstraling op de organisatie. 

graffiti op informatieborden voor recreatieschappen

Graffiti op infoborden

Kies het beste materiaal voor informatiepanelen zodat graffiti makkelijk verwijdert kan worden en je het bord niet hoeft te vervangen.Bestel PressArt-Plate-UV
vandalisme op informatieborden voor recreatieschappen

Haarscheuren

Een steen tegen het bord of een beetje vervorming? Niet alle materialen kunnen er tegen en geven haarscheuren in de toplaag. 

Hoge onderhoudskosten

Bij schade moet de beheerder gemiddeld 4 keer naar een locatie om het probleem op te lossen. Dat kost geld, onvrede en daar komen de reproductiekosten dan nog bij.
Monkeyproof informatieborden

Monkeyproof Informatieborden

Je kunt tekst en beeld aanleveren maar je kunt ook een drukwerk klaar bestand mailen volgens onze aanleverspecificaties. Uiteindelijk wil je toch een product hebben waar je trots op bent. Vandaar dat we graag goede frames en de beste producten ontwikkelen voor waterschappen, hoogheemraadschappen en waterleidingbedrijven.  

Steeds meer communicatie professionals ons om advies vragen om een mooie serie frames te ontwikkelen die specifiek bij hun organisatie past. Voor waterschappen en hoogheemraadschappen en waterleidingbedrijven hebben we dergelijke frames al ontwikkeld en je kunt er voor kiezen om mee te varen met deze succesvolle frames maar we kunnen ook een reeks nieuwe voor je ontwikkelen.

Wij stappen in waar jij dat graag wenst kijk in ieder geval even naar onze reeks frames die wij uitermate geschikt vinden voor jou organisatie en als je er niet uit komt of advies wil hebben neem gerust contact op. We helpen je graag verder


Onze monkey proof borden in de praktijk

Na meer dan 30 jaar infoborden maken voor Waterschappen en Hoogheemraadschappen voorzien van borden en tevens een hele reeks frames ontwikkeld.
Voor recreatieschappen ontwikkelen echter ook infoborden op maat of inventariseren we wat er is en maken een plan voor wat er zou moeten komen. Als er de afgelopen jaar geen visie meer is opgezet voor de buitenbebording is het verstandig daar eens aandacht aan te besteden.
Ter inspiratie een overzicht van informatieborden, orientatieborden, openstelling en verwijsborden die we voor recreatieschappen hebben gemaakt.

picknickbank met informatiepaneel er op

Educatieve picknickbank

Heel leuk is een infopicknick, een infobord op de picnickbank. Dat kan op de bestaande picknickbanken van het waterschap maar dat kan samen met de een robuste Picknickbank genaamd Grote Mantelmeeuw met daarop de Hop.

Het perfecte frame met een duurzaam infobord vol met weetjes over de natuur, N.A.P veilige dijken en schoon water.

Voordelen van PressArt-Plate-UV het beste materiaal voor infoborden, informatiepanelen

100% Recyclebare informatieborden voor recreatieschappen

100% Recyclebaar 

Gooi het na gebruik in de houtbak van de Gemeente 

vuurbestendige informatieborden voor recreatieschappen

Optimaal Vuurbestendig

In brand gestoken lijm heeft geen invloed op de plaat 

weerbestendige informatieborden voor recreatieschappen

Weer bestendig 

Geen last van weer en wind
co2 vriendelijke informatieborde voor recreatieschappen, nationaleparken en vvv's

Helpt CO2 transitie 

Co2 opslag tijdens productie en in het Infobord. 70% Biobased! 
markerproof oriëntatie panelen voor recreatieschappen en nationale parken

Marker Proof 

Een stift poets je er zo weer vanaf met spiritus of antigraffiti middel 
uv en lichtecte informatieborden voor recreatieschappen

UV bestendig 

Optimaal beschermt tegen UV licht
natuurvriendelijke informatiepanelen

Natuurvriendelijk

Helpt bossen in standhouden en al het leven dat daarin leeft. 
vorst bestendige informatiepanelen

Vorst bestendig

Sneeuw en vorst heeft geen invloed op de plaat 

brandveilige informatieborden

Optimaal Peuk bestendig

Druk een peuk uit op de plaat het de tekst blijft nog steeds zichtbaar 

slagvaste informatieborden van biobased materiaal

Slagvast

Ook tegen stenen en vervormen. Geen haarschuren in de toplaag
monkeyproof informatieborden voor buiten

Officieel monkeyproof

Getest door de apen van de Apenheul. Echt waar!

graffiti bestendige informatiepanelen voor buiten

Graffiti bestendig 

Met Anti-Graffiti middel poets je het er zo weer vanaf

Optimale frames voor Waterschappen 

Beste informatiebord voor Waterschappen & Hoogheemraadschappen

Frame de reiger. De kleinere borden staan op een poot en de grotere op twee poten. Het duurzame infobord van PressArt-Plate-UV van zweeft mooi boven de grond. De staanders poedercoaten we in jullie eigen RAL kleur waardoor het frame op grote afstand zichtbaar is en aansluit op andere kunstwerken van het schap. 

Dicht bijgekomen zijn de huisstijl kleuren die we verwerken in het grafisch ontwerp  een zeer herkenbaar geheel en omdat we bij het reiger frame geen gebruik hoeven te maken van lijsten kunnen we mooi aflopend vormgeven zonder dat het ingekaderd wordt door staal of houten balken wat weer vele voordelen geeft aan een rustige aantrekkelijke uitstraling. Daarnaast heb je geen last van  vieze hoekjes. 

Het bord gemaakt van PressArt-Plate-UV heeft een sinaasappelstructuur als toplaag wat de reflectie van het zonlicht tegengaat en het bord veel beter leesbaar is voor ouderen en vooral bij nat weer. Daarnaast is het dan ook tevens bestand tegen graffiti en kun je er een mes op krassen zonder dat de print los komt van de plaat. 

Eenmaal geplaatst heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar en dat is nou net wat onze klanten fijn vinden. Geen gedoe achteraf, een mooie uitstraling en een natuurvriendelijk infobord gemaakt van houtvezel uit duurzaam beheerde bossen die meehelpt aan de Co2 opslag. 


Beste informatiebord voor buiten voor Rijkswaterstaat

De PressArt-kiekendief rames staand of in lessenaar zijn uitermate geschikte frames voor Rijkswaterstaat maar ook voor Waterschappen vandaar dat we hem ook even in dit rijtje hebben gezet. Rijkswaterstaat frames moeten bijzonder stevig zijn aangezien ze vaak langs snelwegen, sluizen en bruggen worden geplaatst en dat echte hangplekken zijn met meer last van veel vandalisme. De PressArt-merel is daarom heel geschikt voor Rijkswaterstaat en helemaal wanneer je dat in combinatie met een infobord in monteert van het materiaal PressArt-Plate-UV.

 Het infobord zelf is lekker rondom stevig beschermd je kunt er een fiets tegen aan zetten zonder dat het paneel beschadigd raakt. Wanneer je daar het informatiepaneel gemaakt van PressArt-Plate-UV in stopt heb je tevens een biobased infobord gemaakt van houtvezels uit duurzaam beheerde bossen en is de print in de plaat mee geperst waardoor het tevens uitermate goed beschermt is tegen UV straling, graffiti en vandalisme. En optimaal product en perfect voor Rijkswaterstaat.

Informatieborden voor op de campus van de universiteit

De omgeving van de campus op een universiteit komt zeer overeen met de locaties voor bij sluizen of kunstwerken in het veld. Het vraagt om een stevige oplossing en naar onze ervaring is het PressArt-Merel frame uitermate geschikt voor die locaties. 

Het infobord is mooi ingekaderd, het frame kunnen we iedere gewenste RAL kleur meegeven en het bord is blind te monteren zonder schroeven zodat diefstal tot een minimum beperkt wordt. Vandaar de PressArt-Merel in en het liefst kiezen met de PressArt-Plate-UV voor et infobord zelf.

Specials

Een van onze specialiteiten is dat wij op maat frames kunnen maken maar ook oplossingen kunnen verzinnen voor buitencommunicatie op bestaande objecten of zelfs frames die de dijk niet beschadigen of waarbij je niet in de dijk hoeft te graven. 
Bij 'The Cone' project hebben we borden gemaakt op een frame die niet te verplaatsen is en toch geen centimeter in de dijk gegraven is. De borden zijn blind op de bankjes gemonteerd en je kunt er op zitten of overheen lopen. Wanneer je ook een oplossing op maat wil neem dan even contact op we helpen je graag verder.

wandelroute bordjes voor bewegwijzering en knooppunten

Duurzame Routeborden:

Bewegwijzering van wandel- en fietsroutes is naar ons idee het beste te doen met mooie Europees hardhouten palen en daarop een klein pictogrambordje. 

Er zijn vele systemen zoals het knooppunten systeem de LAW routes, Klompenpaden maar ook de vele lokale wandelroutes. We hebben ze allemaal al een keer voorbij zien komen en we hebben voor vele route bordjes gemaakt en bij eigenlijk al die systemen staan onze producten nog in het veld. 

Duurzame, milieuvriendelijke bewegwijzering is een must voor ieder waterschap. Neem daarom vooral contact op wanneer je aan het begin staat van een nieuw wandelroute systeem of gewoon een stukje van je route wil bewegwijzeren. We helpen je graag verder ontwerpen kaarten, de oriëntaie borden en infoborden en produceren ze met de beste materialen en wanneer gewenst op een dusdanige manier waardoor ze snel vervangen kunnen worden bij vandalisme. 

Bebordinganalyse en totale terreininrichting

Zodra het terrein wat volwassen wordt kom je er achter dat de verschillende soorten en stijlen het geheel een beetje rommelig maakt en dat hij tijd is voor een bebording analyse en daarna een praktisch buiten communicatieplan dat past binnen de huidige stijl en de wensen van de bezoekers en de beheerders.


Wij kunnen een inventarisatie verzorgen en dan omzetten met de wensen naar een praktisch plan met voorstellen voor nieuwe bebording naar een pragmatisch document waar we in stappen de uitvoering verzorgen. Als je terrein toe is naar een dergelijke aanpak neem dan vooral contact op het is ons op het lijf geschreven en meer dan 25 jaar ervaring betaalt elke keer weer uit. 

Peter-Pim 

Directeur PressArt

Binnen 15 minuten een oplossing

Kom je er niet uit? Ik help je verder. Tot dusver hebben we voor iedereen nog weten te helpen en mocht je ergens tegenaanlopen of vragen hebben dan is een mail of een telefoontje de oplossing. Gewoon doen wij hebben het graag over onze passie. Wij vinden het gewoon leuk om mee te denken.  Vraag desnoods een offerte aan en omschrijf een beetje wat je wil. Het is vrijblijvend en het kost niets.