Fotopanelen Extraordinary
Fotopanelen extraordinary voor buiten. De afgelopen 150 jaar werden ze bij Tate & Lyle gedreven door hun passie om eten te maken waar mensen van houden. Hun diepe technische expertise en gedrevenheid voor innovatie en creativiteit binnen hun business maakt hen een zeer succesvol bedrijf met succesvolle producten. Ze hebben vestigingen over de gehele wereld en waren op zoek naar een bedrijf die perfecte milieuvriendelijke fotopanelen kan maken.
Over de gehele wand zijn de fotopanelen op groot formaat geplaatst.
Voor het 150 jarig jubileum wilden ze graag de ontwikkeling door de tijd heen verbeelden en we kregen werkelijk een schitterende set beelden om de Fotopanelen mee op te maken. Bij ons kun je panelen krijgen in ieder formaat en bijna op ieder materiaal.
Als je een keertje in de buurt bent van TATE & Lyle dan moet je maar eens gaan kijken in Koog aan de Zaan. We hebben daar een schitterende wand gemaakt met Fotopanelen.
Deze borden hangen er over 10 jaar nog!
In 1867 kocht Klaas Honig de houten stijfselmakerij De Troffel op de Koger. Daar werd tarwemeel handmatig met Zaanwater gemengd om er stijfsel van te maken, een product dat in het huishouden werd gebruikt voor het stijven van linnengoed.
Bezoekers komen van de gehele wereld en een tweetalig informatiepaneel is daarom noodzakelijk
------------------------------------
Infopanelen bij Struikelstenen
Dat Tate en Lyle een grote verantwoordelijkheid neemt voor het bewustzijnsvergroting van onze geschiedenis bewijst de laatste actie die zij hebben ondernomen met de vormgeving en in productie geven van een nieuw informatiepaneel over de struikelstenen.
Oorspronkelijk heten Struikelstenen “Stolpersteine” (stolpern betekent struikelen) en het is een initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig die Kubusvormige betonnen stenen met een messing bovenplaat, liet maken met daarin de tekst gegraveerd. De stenen worden geplaatst in het trottoir voor de huizen waaruit de Joden verdreven en vermoord zijn.
De meesten joden die in die tijd gestorven zijn hebben geen graf maar op deze manier hebben ze een naam en daardoor blijven zij in herinnering bestaan. Door deze “Struikelstenen” kunnen vragen van kinderen en volgende generaties worden beantwoord en de geschiedenis uitgelegd.
Een wandeling door de straat wordt geschiedenis
Een wandeling door een doodgewone straat verandert opeens in een reis door de geschiedenis. Deze stenen lagen al jaren ook voor de ingang van Tate & Lyle de werknemers kwamen er vanaf het parkeerterrein langs maar de helft van de mensen heeft geen idee waar de stenen voor zijn en ze vielen ook niet echt op, tijd om daar een informatiebord bij te zetten.
Heel Nederland, Belgie en Duitsland liggen vol van dergelijke struikelstenen, echt duizenden zijn er gemaakt en geplaatst om in de straat het verlies zichtbaar en onvergetelijk te maken. Dit informatiebord geeft nog eens extra achtergrond informatie over de familie die daar gewoond heeft.