Latest Blogposts

DigiPress Informatiepanelen

Digipress Informatieborden lijken een beetje op het zeer succesvolle materiaal PressArt-Plate-UV maar is echt niet hetzelfde.

In de markt is er de term Digipress namelijk door iedere leverancier of producent op de markt gebracht met hun eigen interpetatie. Natuurlijk werkt dit verwarrend en zijn klanten daar de dupe van en vandaar even eerst een korte uitleg zodat je geen kat in de zak koopt.

Je vind Digipress producten in de volgende uitvoeringen:

 1. Als PressArt-Plate-UV (beste materiaal)
 2. Als Volkernplaat met een sticker en een vinylprint daarop. Ook wel Digiprint genoemd
 3. Als Volkern plaat (binnenkwaliteit) met een full-colorprint er naderhand op geperst (het lijkt dan op PressArt-Plate-UV) maar is echt van een mindere kwaliteit omdat de laag kan loslaten en gaat verkleuren. Ook wel DigiPress genoemd

En dan begint het gedonder. Je denkt dat je A kwaliteit koopt maar koopt B kwaliteit. Of nog erger je hebt een bureau de opdracht gegeven een goed aanbestedings document voor te schrijven en als je het doorneemt ziet het er goed uit en bij de inschrijving geeft iedere leverancier netjes op dat er digipress geleverd wordt maar bij de uitvoering krijg je toch echt een volkern (HPL) plaat met een sticker en een vinyl erop.

Het spel van aanbestedingen wordt op het scherp van de snede gespeeld. Zo kan het voorkomen dat je als opdrachtgever een demo model geleverd krijgt en de constructie is zo goed in elkaar gezet dat je niet ziet dat je te maken hebt met een sticker. Je sloopt het frame niet uit elkaar omdat je daar niet aan denk en erop vertrouwt dat er geleverd wordt wat je gevraagd hebt.

Niemand kan je dat natuurlijk kwalijk nemen want je wist gewoonweg niet waar je op moest letten en het opzetten van de aanbesteding is door een “proffessionele” partij opgezet waarvan jij aanneemt dat ze weten waar ze het over hebben. Misschien wel gewoonweg omdat ze het vaker hebben gedaan en jij daarmee ervanuit gaat dat ze weten waar ze het over hebben.

Advies DigiPress

Om wat duidelijkheid in deze chaos te scheppen hier wat adviezen:

Wanneer je het meest vandaalbestendige product voor informatiepanelen of informatieborden wil hebben adviseren we je PressArt-Plate-UV.

Voor een algemene beschrijving die niet specifiek aan ons bedrijf of product gekoppeld hoeft te zijn je kunnen vragen naar het volgende.

 • Informatiepaneel dat opgebouwd is uit;
  • houtvezel (cellulose vellen),
  • de print met daarin de grafische full-colour afbeelding
  • en aan beide zijden afgewerkt wordt met de beschermende UV toplaag
  • De houtvezel, print en uv toplagen moeten in een keer onder extreme druk en hitte samen geperst worden in de pers bij de fabriek en moet een solide plaat worden zodat de onderlinge lagen op geen enkele wijze van elkaar los getrokken kunnen worden.
  • De plaat moet de volgende eigenschappen bezitten. Extreem slagvast, kleurecht >blauwwolschaal 8 (ongeveer 8 jaar kleurecht onder verticale opstelling buiten) en graffiti bestendig.
  • Het heeft de voorkeur wanneer er op het product een FSC of PEFC certificaat gegeven kan worden en de plaat moet zonder meerkosten meegegeven kunnen worden aan het grofvuil of het gemeentelijke depo voor afvalverwerking.
  • We bedoelen dus duidelijk geen sticker op een volkern of HPL plaat!

 

Wat bedoelen wij met DigiPress Digiprint?

Wij gaan daar niet omheen draaien en leveren bij de vraag om een digipress informatiebord gewoon net zoals veel van onze collega’s het doen namelijk: een volkern plaat met daarop een sticker met een speciale monkeyproof vinyl-laag. De sticker zit extreem vast en de vinyl is echt behoorlijk bestand tegen krassen en graffiti.

Wanneer je echt een print wil hebben die IN een VOLKERN (verzamelnaam voor “Trespa borden” ) plaat geperst is tijdens het productie proces moet je vragen naar PressArt-Plate-UV.

 

Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 20 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij maakt met name informatieborden / informatiepanelen en levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen. Peter-Pim helpt o.a. veel recreatie- en natuurorganisaties met het verzinnen en produceren van effectieve en zeer duurzame communicatiemiddelen en grafische design objecten.
Meer over

Vraag Hier Gratis Samples aan!
En doe de Monkey Proof Test
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

0 reacties op “DigiPress Informatiepanelen

Plaats een reactie


*