Latest Blogposts

Klimmen op de CO2-prestatieladder

CO2-prestatieladder

  • Hoe gaan we onze aarde gebruiken?
  • Hoe gaan we ons voedsel verbouwen?
  • Hoe kunnen we goed zijn voor onze buren, klanten, en leveranciers.
  • Wat is onze verantwoordelijkheid voor de toekomst?
  • Vraagstukken waar we met zijn allen de komende tijd aan gaan werken.

Vanuit deze missie wil PressArt zelf zo duurzaam mogelijk zijn en anderen daartoe stimuleren.
Een hulpmiddel voor stappen in de juiste richting is de CO2-Prestatieladder

Wat is de CO2-Prestatieladder?

De CO2-Prestatieladder helpt bedrijven bij het reduceren van CO2 in hun bedrijfsvoering.Binnen de bedrijfsvoering, in projecten en in de keten kan nog veel winst worden behaald in energiebesparing, het efficient gebruik van materialen en duurzame energie.

Wat zijn de uitgangspunten van de CO2-Prestatieladder?

Er zijn twee belangrijke uitgangspunten:
Maximale gerichtheid op eigen initiatief, praktische resultaten en innovatie
Minimale belasting en belemmering van de onderneming door regels en voorschriften

Hierdoor is er geen regelgeving voor productiemethode of productvoorschriften en een enorme ruimte voor eigen creativiteit.

Wat is het doel van CO2-Prestatieladder

1) bedrijven te stimuleren om de eigen CO2-uitstoot – en die van hun leveranciers – te kennen
2) permanent te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de uitstoot als gevolg van de eigen bedrijfsvoering en de eigen projecten terug te dringen.
3) Bedrijven stimuleren die maatregelen daadwerkelijk uit te voeren
4 De verworven kennis te delen
5 Samen met collega’s de kennisdeling, maatschappelijke partijen en overheden actief te zoeken naar mogelijkheden om de uitstoot gezamenlijk terug te dringen.

Al jaren promoten we het gebruik van informatieborden die de natuur in stand houden en nu willen we een stapje verder gaan door onze bedrijfsprocessen tegen het licht te houden, onze leveranciers te stimuleren en kennis te delen.

We hebben daarom op deze pagina enkele films gepost waarvan wij diep onder de indruk zijn en die onze en hopelijk ook anderen stimuleren anders naar de wereld te kijken.
In dit geval gaat het over voedsel en hoe je met voedsel om zou moeten gaan

En kijk vooral even op Netflix naar deze twee koks

Dan Barber die zijn menu aanpast aan de gewassen die op dat moment rijp zijn om geoogst te worden en een van de eerste koks is die de boeren, en onderzoeksinstellingen, stimuleert gewassen te telen niet om hun volume maar om hun smaak. (vide0 is een korte intro van Netflix)

En dan het schitterende verhaal van de topkok Massimo Bottura die een recept ontwikkeld genaamd “Risotto cacio e pepe” en dat dusdanig promoot waardoor alle, door een aardbeving omgevallen, Parmezaanse kaas verkocht wordt zodat zijn leverancier geen schade heeft maar winst. (vide0 is een korte intro van Netflix)

Ga voor meer informatie en het handboek, praktische instructie en werkinstructie naar naar www.skao.nl/documenten en zie hieronder volgend jaar de voortgang van onze CO2-prestatieladder.

CO2-prestatieladder

Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 20 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij maakt met name informatieborden / informatiepanelen en levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen. Peter-Pim helpt o.a. veel recreatie- en natuurorganisaties met het verzinnen en produceren van effectieve en zeer duurzame communicatiemiddelen en grafische design objecten.
Meer over

Vraag Hier Gratis Samples aan!
En doe de Monkey Proof Test
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

0 reacties op “Klimmen op de CO2-prestatieladder

Plaats een reactie


*