Latest Blogposts

3 Tips bij het kiezen van frames voor Informatieborden

10-tips-bij-het-kiezen-van-frames-voor-informatieborden

3 Tips bij het kiezen van frames voor Informatieborden. Het verschil tussen een frame in lessenaars uitvoering of in staand model, staal, hout en andere materialen. Niet te technisch en een beetje kort door de bocht maar genoeg om de keuze wat te vergemakkelijken:

Verschil Lessenaar model Staand model Informatiebord

Verschi tussen een lessenaars informatiebord en een staand informatiebord

Staand model
Type PressArt-Raaf

Allereerst even wat termen die je moet weten.

Frame = Het gedeelte dat de losse plaat, het informatiebord vasthoud of draagt.
Informatiebord/Informatiepaneel = Het gedeelte waar de informatie op of in gedrukt is.

lessenaars frame type koperwiek molenbord meppel informatiebord pressart

Lessenaar model
Type PressArt-Koperwiek

Tip 1  Informatieborden voor open landschappen

Open landschappen moeten gezien worden dat kan niet wanneer er een bord voor staat en vandaar dat dat soort landschappen vragen om een lessenaarsmodel. Vandaar gebruik in openlandschappen zoveel mogelijk lesseaar modellen

 

Tip 2 Oriëntatie borden met ingewikkelde kaarten

Ingewikkelde plattegronden zijn staand iets moeilijker te interpreteren dan als lessenaar model. Je kunt over de kaart de omgeving bekijken en je oriënteren waar je staat hoe de paden lopen. Je ziet gewoon meer van de omgeving met een lessenaar model.

 

Tip 3 Staande Informatieborden beter bestand tegen vandalisme

Gebruik op vandaalgevoelige plekken een staand model in plaats van een lessenaar model informatiebord. Wat ik nu ga zeggen is een subtiel verschil maar je kunt je vast voorstellen dat het maken van krassen in een vlak formaat paneel wat makkelijker gaat en dan met een staand model. Daarnaast ga je eerder zitten of staan op een lessenaarmodel frame dan op een staande.

 

ik hoop van harte dat je hier weer wat aan gehad hebt en je keuze weer wat makkelijker gemaakt heb. Ik stel het bijzonder op prijs wanneer je hieronder een leuk bericht achter plaats of deze pagina liked 🙂  Altijd goed een beetje interactie!

 

Peter-Pim is de oprichter en eigenaar van PressArt. Hij specialiseert zich al meer dan 20 jaar in het ontwikkelen, produceren en plaatsen van grafische, monkeyproof communicatiemiddelen en design objecten. Hij maakt met name informatieborden / informatiepanelen en levert vele bewegwijzering-oplossingen en materialen. Peter-Pim helpt o.a. veel recreatie- en natuurorganisaties met het verzinnen en produceren van effectieve en zeer duurzame communicatiemiddelen en grafische design objecten.
Meer over

Vraag Hier Gratis Samples aan!
En doe de Monkey Proof Test
Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij

0 reacties op “3 Tips bij het kiezen van frames voor Informatieborden

Plaats een reactie


*